Podcast 002: Zwavel van de Ijen vulkaan

Stapel van Stenen Podcast aflevering 002

In de tweede aflevering van de Stapel van Stenen community podcast vertel ik graag het verhaal achter een stuk zwavel van de Ijen vulkaan in Indonesië.

Voor veel liefhebbers van edelstenen, mineralen en geologie gaat de interesse verder dan het simpelweg verzamelen van nog meer stenen. Het draait vooral ook om de verhalen achter de stenen. Of het nu gaat om het ontstaan van de steen zelf, de eigenschappen of het boeiende verhaal van hoe de steen verzameld is. Deze verhalen verlenen de stenen een diepere betekenis en waarde. We verzamelen dus niet alleen stenen, maar ook de verhalen die ze vertellen.

Onlangs werd ik nog weer aan deze waarheid herinnerd toen een vriend mij verraste met een prachtig stuk zwavel, compleet met een fascinerend verhaal. Ik neem je graag mee in zijn avontuur over hoe hij dit stuk ooit verzamelde bij een vulkaan in Indonesië. Daarnaast vertel ik iets meer over de actieve Ijen vulkaan en de eigenschappen van het mineraal zwavel zelf. Foto’s van het avontuur uit 1979 en het stuk zwavel vind je in een blogartikel op mijn website. 

Wil je meer van dit soort verhalen horen over de interessante wereld van stenen? Abonneer je dan op deze podcast en sluit je aan bij de community van Stapel van Stenen. Meer informatie hierover vind je op mijn website www.stapelvanstenen.nl

Laten we samen werken aan het verspreiden van eerlijke en betrouwbare informatie over edelstenen en mineralen. 

Schrijf je HIER in en ontvang maandelijks Steengoede post

Ontdek elke maand de wereld van mineralen en edelstenen met mijn boeiende nieuwsbrief! Ontvang updates over nieuwe activiteiten, leer fascinerende feiten en lees de nieuwste analyses.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *