Online cursussen

Ontdek hier cursussen waarvan je veel kan leren

Gemiddeld
Rolf is zeer kundig; hij heeft een brede geologische basiskennis. Kennisoverdracht zit hem in het bloed! Interessant en compleet; een mooie basis om zelf verder te gaan ontdekken. Heb veel geleerd en kijk nu op heel andere manier naar mijn verzameling! Echte aanrader om bij hem een cursus te volgen!
John Sijbesma uit Haaksbergen

15 maart 2023, Vervolg Cursus Mineralen Herkennen

Fijne uitleg, leuk hoe je de cursisten erbij betrekt en de diepgang opzoekt.
Erg prettig dat er ook eigen vragen gesteld konden worden (zoals je hebt gemerkt heb ik genoeg ingestuurd om een vraag over te stellen) en leuk om nu naar de vitrine te kunnen kijken en alle groeivormen en verschillende kleuren bij hetzelfde mineraal te kunnen verklaren.
Verder erg handig om te kunnen begrijpen welk mineraal bij welk gesteente hoort en welke combinatie niet kan voorkomen.
Joeg Ruhl

15 maart 2023, Vervolg Cursus Mineralen Herkennen

Leerzame en duidelijke cursus met goede inhoud waardoor de verdieping in kennis vergroot wordt. Uitleg en voorbeelden zijn interessant en duidelijk en genoeg ruimte voor vragen.

Tom Verbeek van Bodemschat

15 maart 023, Vervolg Cursus Mineralen Herkennen

Ik heb zowel de basiscursus als de vervolgcursus stenen en mineralen gevolgd. Als een ervaren gids heeft Rolf ons meegenomen en geleid door de wondere wereld van stenen en mineralen. Hij deed dat op een zeer didactisch en begripvolle manier, met vaak een knipoog zijn eigen ervaringen. De live sessies werden goed voorbereid, per sessie stond er een aparte presentatie klaar, en daags voor de sessie kreeg je de link doorgestuurd, tesamen met een deel van het cursusboek. Je kon ook zowat alles vragen over stenen dat je wou, er werd tijd voor vrijgemaakt en degelijk toegelicht.
Laagje per laagje werd er dieper in de materie gedoken. Van herkennen naar determineren, van kristalstructuren tot belazeriet. Alles is de revue gepasseerd. Een van de leukste momenten van de sessies was de bespreking van het ‘huiswerk’, foto’s van je eigen mineralen/stenencollectie.
De cursus is een absolute must voor wie op een degelijke manier wil kennismaken met stenen en mineralen.
Erik Vernimmen

15 maart 2023, Vervolg Cursus Mineralen Herkennen

Leerzame en interessante korte online masterclass gevolgd bij Stapel van Stenen. In 1,5 uur tijd veel mogen leren over diverse kristalvormen van kwarts. Goeie info, duidelijk uitgelegd en met veel mooie voorbeelden erbij. Ook was er genoeg mogelijkheid om vragen te stellen. Ik vond het erg interessant en leerzaam en heb na deze korte cursus mijn eigen kwartskristallen erbij gepakt en heb zelfs een nieuwe ontdekking gedaan! Heel erg bedankt Rolf!

Robin Kwestro

11 april 2023, Masterclass Groeivormen van Kwarts

Dit is niet de eerste cursus die ik volgde bij Rolf en was meer super, voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Dus alweer wat bijgeleerd en zal zeker nog deelnemen aan eventuele volgende cursussen!
De cursussen zijn volgens hoe ik het zie zowel toegankelijk voor beginnende als gevorderde verzamelaars, je leert er sowieso wat bij die je bijblijft. Al mijn verwachtingen zijn overstegen. Zeker een aanrader!
Francis Bollingier

11 april 2023, Masterclass Groeivormen van Kwarts

Je kennis van mineralen en de inbedding daarvan in de geologische ontwikkeling van een gebied spreken me enorm aan en verrijken op prettig-eenvoudige wijze mijn kennis en begrip van de ontstaanswijze van de specifieke door jou behandelde mineralen.

Jack Lanting

11 april 2023, Masterclass Groeivormen van Kwarts

Ik heb eerder de basis cursus gevolgd en deze vervolg cursus was een fijne terugblik op de vorige cursus. Rolf deelt zijn uitgebreide kennis op een enthousiaste manier. En brengt de onderwerpen goed over. Versterkt met illustraties en live voorbeelden van de stenen. Huiswerkopdrachten en vragen worden uitgebreid behandeld. Ik heb weer veel mogen bijleren en keek ook elke week uit naar de volgende les. Ik hoop op nog een vervolg! Ik kan er geen genoeg van krijgen. En ik mis de cursus nu al. Ik leer zoveel mogelijk bij! Er komt zoveel nieuw materiaal op de markt (en dus ook de “kunst” van het namaken) dus uitgeleerd zijn we eigenlijk nooit.

Sterre Hagen

15 maart 2023, Vervolg Cursus Mineralen Herkennen