Dit ben ik, Rolf Egberink

Leuk om kennis te maken

Stapel van Stenen is er voor alle liefhebbers van mineralen en edelstenen. Zowel de beginnende als meer ervaren verzamelaars, professionals en organisaties vinden bij mij kennis, vaardigheden en antwoorden op prangende vragen. Ik sta voor pasklaar en integer advies dat je nodig hebt om met vertrouwen en op basis van eerlijke informatie te kunnen verzamelen, ‘ontzamelen’ of (ver)kopen. Graag stel ik mij hieronder verder voor.

Stapel van Stenen Rolf Egberink

Docent, auteur, 40 jaar verzamelaar van mineralen en edelstenen, eigenaar Stapel van Stenen

1983-07-museumpje-kippenhok-tulpstraat-768x552

Juli 1983

1990 opening-mijn-vonds

maart 1990

1988 Mijn vondst

maart 1988

1992 groeve-Juchem

juli 1992

Zo ontstaat het

Je kent ze wel ‘de verzamelaars’,  ‘de verwonderaar’. Het begint als kind met zakken vol stenen, schelpen, fossielen en botten, die allemaal mee naar huis mee moesten. Ik ben een verzamelaar en stapel van stenen. 40 jaar geleden als knaapje spreidde ik mijn schatten allemaal netjes uit op een plank in mijn slaapkamer. De plank was snel te klein en mijn ouders zorgden steeds weer voor een ruimte waar ik mijn collectie kon uitstallen. Het kippenhok werd omgebouwd, later de zolderkamer en zelfs een apart deel van de schuur werd omgetoverd tot museum “Mijn Vondst” in Eibergen. 

Toen ik ouder werd ging ik de hele wereld over om mijn hobby, kennis en vaardigheden uit te breiden.

Dik 20 jaar geleden, begin 2000, kwam de verdieping en werd ik de trotse eigenaar van de Stenenruimte. Ik gaf hier cursussen en deed onderzoek naar diverse mineralen en gesteenten. Anno 2023 heb ik mijn verzameling tentoongesteld in en op een prachtige 120 jaar oude eikenhouten museumkast in mijn huis in Maastricht. Mijn trotse collectie van voornamelijk mineralen en edelstenen.

stenenruimte-onderzoek
stenenruimte-cursussen
Stapel van Stenen Rolf Egberink kast
Stapel van Stenen Rolf Egberink determineren
Over rolf egberink