Podcast 001: Het verhaal achter Stapel van Stenen

001 Het verhaal achter stapel van stenen

Welkom bij de Stapel van Stenen community podcast. In deze eerste aflevering vertel ik graag het verhaal achter Stapel van Stenen. Mijn reis in de wereld van geologie, edelstenen en mineralen begon als een persoonlijke passie die diepgeworteld is in mijn wezen en zich langzaam ontwikkelde tot een professionele onderneming. Als kind al was ik gefascineerd door stenen, schelpen, fossielen en botten, en mijn verzamelwoede nam alleen maar toe. Mijn ouders ondersteunden mijn hobby door steeds weer ruimte te creëren voor mijn groeiende collectie, van het kippenhok tot een deel van de schuur dat dienstdeed als mijn eigen museum. Het delen van mijn enthousiasme met anderen was altijd een passie, van het openstellen van mijn museum voor buurtkinderen tot het geven van cursussen en lezingen in latere jaren.

Terwijl ik mijn weg vond in de wereld van de zorg als verpleegkundige en later als docent, bleef mijn liefde voor stenen en mineralen altijd aanwezig, zij het soms op de achtergrond. Maar in 2023 besloot ik om mijn droom van een eigen onderneming in de stenenwereld te verwezenlijken en me volledig te richten op Stapel van Stenen. Deze stap bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen, zoals de ontwikkeling van een online cursusplatform en het streven naar eerlijke en betrouwbare informatie binnen de gemeenschap van edelstenen en mineralenliefhebbers.

Wil je meer van dit soort verhalen horen over de interessante wereld van stenen? Abonneer je dan op deze podcast en sluit je aan bij de community van Stapel van Stenen.

Laten we samen werken aan het verspreiden van eerlijke en betrouwbare informatie over edelstenen en mineralen. 

Schrijf je HIER in en ontvang maandelijks Steengoede post

Ontdek elke maand de wereld van mineralen en edelstenen met mijn boeiende nieuwsbrief! Ontvang updates over nieuwe activiteiten, leer fascinerende feiten en lees de nieuwste analyses.

Verwante artikelen

Analyse: Nuummiet

Groenlandse Nuummiet en lookalikes​ Nuummiet is een onofficiële naam voor een donker metamorf gesteente met langwerpige, goudkleurig iriserende kristallen, bestaand uit afwisselende lamellen van anthophylliet en gedriet (ortho-amfibolen).…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Rolf wat een mooi verhaal!
    ‘Stapel van stenen’ kan niet treffender en mooier verteld worden. Als belangstelling voor stenen op zeer jonge leeftijd over gaat in passie voor stenen en zo lang stand houdt Ja dan ben je stapel van stenen. Succes met deze podcast en natuurlijk met je onderneming
    Groet
    Bertus Siemerink

  2. Hey Rolf, leuk om je verhaal te horen op de podcast. Van je hele geschiedenis ben ik deelgenoot geweest, ik heb er hele warme herinneringen aan. Ben ontzettend trots op je !! Succes, ga zo door. 🍀😍🤩