Vooruitgang is onmogelijk zonder verandering

Beurs-Rijswijk Stapel van Stenen

De nieuwe ontwikkelingen stapelen zich op bij Stapel van Stenen. Graag verblijd ik je vandaag met de eerste maandelijkse Steengoede post op de tweede zondagochtend van de maand, rechtstreeks in je mailbox. Wat je in deze mailings kunt verwachten zijn updates over nieuwe activiteiten, fascinerende feiten om te leren en de nieuwste analyses om te bekijken of te lezen. 

Je ziet het al aan mijn nieuwe website en deze nieuwsbrief, maar er gaan de komende tijd nog meer veranderingen plaatsvinden bij Stapel van Stenen. Net zoals mineralen kunnen veranderen door bepaalde omstandigheden, kan verandering bij Stapel van Stenen ook tot vooruitgang en nieuwe mogelijkheden leiden. Ik omarm dit natuurlijke proces volledig en het geeft me veel energie.

Mineralen en edelstenen ontstaan door de interactie tussen verschillende elementen en omstandigheden zoals druk, temperatuur en tijd. Nieuwe diensten en producten ontstaan door de interactie met de mensen die er baat bij hebben. 

Om die reden komen er naast de Facebook Live uitzendingen, die ik al vele malen heb gegeven, meer diepgaande korte Online Masterclasses en staat er zowaar een echte pilot voor een online cursus op stapel. De eerste masterclass is een feit. Ik nodig je uit om deel te nemen en te leren over de Groeivormen van kwarts.

Groeivormen van Kwarts

Online Masterclass – Groeivormen van kwarts

Aanstaande dinsdag 11 april 2023 20.00-21.00 uur via Zoom

Kwarts is een veelvoorkomend mineraal met enorm veel varianten en groeivormen.

Iedereen kent wel de bekende zeskantige zuiltjes met punt erop maar heb je ook weleens gehoord van een Tessin habitus of Artisjokken-kwarts?

Tijdens deze 1 uur durende online Masterclass via Zoom geef ik uitleg over de kristalvormen van kwarts met hun meest voorkomende uiterlijke verschijningsvormen (habitus).

Daarnaast komen allerlei andere groeivormen aan bod, zoals gesplitste groei (bijv. kaars-kwarts), epitaxie (bijv. cactus-kwarts), gwindel groei, faden-kwarts, tweelinggroei enz. Ik laat zien hoe je deze vormen kan herkennen en geef meer achtergrond over het ontstaan ervan. Uiteraard laat ik ook mooie voorbeelden zien uit mijn eigen collectie en is er ruimte voor vragen.

Verruim je kennis en laat je inspireren tijdens deze online Masterclass!

Na aanmelding, door middel van het aanschaffen van een ticket via deze link, ontvang je automatisch een mail met link voor de Zoom-bijeenkomst.

Stapel van Stenen website

Het vertrouwde adres 

Het vertrouwde adres www.stapelvanstenen.nl is in een nieuw jasje gestoken. Een nieuwe huisstijl aansluitend bij mijn boek, maar vooral ook een aantal technische aanpassingen waardoor ik jullie nog beter van informatie kan voorzien.

Mijn aanbod is nu makkelijker te vinden: directe knoppen naar de (online) cursussen, informatie over lezingen en workshops en de mogelijkheid om een formulier in te vullen voor advies of een vraag. Via de agenda zoek je eenvoudig naar mijn geplande activiteiten. Uiteraard staan ook de links naar mijn video’s er al op.

Nieuwe soort ontdekt: Sjokoladeliet

Graag wil ik alle mensen bedanken die ik heb mogen ontmoeten tijdens het drukbezochte en geweldige beursweekend op de internationale Mineralenbeurs in Rijswijk!

Het was ontzettend leuk om bezoekers te kunnen helpen bij het identificeren van mineralen en edelstenen. Soms zijn mensen aangenaam verrast wanneer ze het verhaal achter een steen horen, wat je allemaal kunt afleiden uit wat we zien en meten. Soms ook een beetje teleurgesteld omdat de steen in oma’s ring toch glas bleek te zijn of die strandvondst een glasslak. Maar we hebben in ieder geval duidelijkheid kunnen bieden. Ben je er niet bij geweest? Je krijgt een herkansing. In oktober 2023 is Stapel van Stenen terug in Rijswijk.

Laat de Sjokoladeliet* dit paasweekend goed smaken. 

Groet,

Rolf

*Dank aan Robert en Ger voor het determineren en benoemen van deze nieuwe soort šŸ¤£

Schrijf je HIER in en ontvang maandelijks Steengoede post

Ontdek elke maand de wereld van mineralen en edelstenen met mijn boeiende nieuwsbrief! Ontvang updates over nieuwe activiteiten, leer fascinerende feiten en lees de nieuwste analyses.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *