16-5: Lezing Belazeriet voor GEO Oss

lezing belazeriet geo oss

Op donderdag 16 mei 2024 geef ik tijdens een clubavond bij GEO Oss een lezing over ‘Belazeriet of niet?’.

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. Ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Inmiddels is het een behoorlijke chaos geworden op het gebied van naamgeving in de wereld van edelstenen en mineralen. Bovendien is het vaak onduidelijk om wat voor steen het nu precies gaat. En is het dan Belazeriet of niet?

Tijdens deze lezing bespreek ik vele synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen en mineralen. Hierbij geef ik informatie over de wetenschappelijke naamgeving en of er sprake is van natuurlijk of niet-natuurlijk materiaal. Ook geef ik tips om Belazeriet te herkennen.

Voor de lezing en tijdens de pauze is er gelegenheid om voorbeelden van Belazeriet te bekijken en het boek aan te schaffen en/of te laten signeren. 

Heb je zelf een mooi voorbeeld van een Belazeriet of twijfel je over een bepaald stuk? Neem het mee om te laten zien!

Geo-clubavonden van GEO Oss worden gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom. Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Spreker

Rolf Egberink

Docent, auteur, 40 jaar verzamelaar van mineralen en edelstenen, eigenaar Stapel van Stenen

  • Datum : 16 mei 2024
  • Tijd : 19:45 - 22:00 (Europe/Amsterdam)
  • Locatie : Berchplaets Berghem

Locatie-informatie

Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Organisatoren

Rolf Egberink

Sociaal :

Verwante gebeurtenissen