Boek Belazeriet of niet?

Boek Belazeriet of niet

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Handelsmerken geven misschien een idee van exclusiviteit en echtheid maar hebben vooral als doel om stenen beter te kunnen verkopen. Inmiddels is het een behoorlijke chaos geworden op het gebied van naamgeving in de wereld van mineralen en edelstenen. Bovendien is het vaak onduidelijk om wat voor soort steen het nu precies gaat. En is het dan Belazeriet of niet?

In dit boek worden meer dan 500 synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen, mineralen en gesteenten beschreven. Hierbij wordt informatie gegeven over de wetenschappelijke naamgeving en of er sprake is van niet natuurlijke materiaal: heb ik te maken met Belazeriet of niet? Het is vooral bedoeld om liefhebbbers te ondersteunen bij het geïnformeerd (ver)kopen. 

Dus: Caveat emptor; koper, wees op je hoede. De beste bescherming tegen Belazeriet is zelf goed geïnformeerd te zijn!

Prachtige aanvulling op mijn edelsteenkunde. Mijn focus ligt op geslepen stenen, waar ook ongelooflijk veel aan of mee gebeurt. Ze worden op alle manieren behandeld, er worden syntheses van gemaakt en er worden veel imitaties verkocht. Jouw onderwerpen raken de mijne maar niet wezenlijk. In je boek vind ik niets terug wat mij daartoe aanleiding geeft.

Kees Hoving

Boek: Belazeriet of NIet?

Ik heb het boek aangeschaft voor mijn vrouw. Zij is er erg blij mee en zoekt regelmatig het e.e.a. op. Met dit boek krijgt ze meer inzicht in de stenenwereld.

Eddy Russchen

Boek: Belazeriet of NIet?

Mijn verzameling bestaat uit stenen die ik gekozen heb omdat ik ze mooi vind. Langzaam maar zeker probeer ik meer over de stenen te weten te komen. Dat gaat met kleine stapjes. Het boek helpt daarbij zeker. Ik hoop vooral dat het bijdraagt aan eerlijke informatie door verkopers. Daar heb ik overigens geen vervelende ervaringen mee, maar ik hoor vaak andere geluiden.

Mia Bankras

Boek: Belazeriet of NIet?

Zeer uitgebreid en helder geschreven over de verschillende materialen en benamingen met mooie illustraties en technische uitleg hoe belazerieten worden gemaakt.

Alex Heessels

Boek: Belazeriet of NIet?

Een prachtig boek met duidelijke omschrijving, uitleg en illustraties mbt echt en fake.

Ciska Postma

Boek: Belazeriet of NIet?

Mooi naslag werk daardoor direct bruikbaar. Verder geeft het mij verrijking en verdieping. Af er toe heb ik het met andere mensen over je boek.

Didi Vojge

Boek: Belazeriet of NIet?

Ik vind het boek erg de moeite waard. Met name als naslagwerk. Ik gebruik het regelmatig als ik twijfel of als ik meer wil weten over een bepaald mineraal dat ik of niet ken of dat me aangeboden wordt.

Bert van der Lee

Boek: Belazeriet of NIet?

Ik ben blij dat jij het uitgegeven hebt, want de situatie in de mineralen wereld kan wel wat verbetering gebruiken. Het is goed leesbaar, ook voor mensen die niets over mineralen, gesteenten of geologie weten. We geven regelmatig de titel van jouw boek door, in de hoop dat er anders gekeken gaat worden en meer begrip komt over de misverstanden in deze wereld. Ik ben heel nieuwsgierig naar het volgende boek.

Liesbeth Haverkorn

Boek: Belazeriet of NIet?

Super interessant en leerzaam. Het is een eye-opener als je mineralen koopt.

Robert Snel

Boek: Belazeriet of NIet?

Ik ben heel blij dat ik dit boek heb aangeschaft , want mede hierdoor ben ik inmiddels een heel stuk wijzer geworden. Ik heb altijd al interesse in mineralen en andere gesteente gehad en ik verzamel ze nu ongeveer ruim 2 jaar. zelf. Ook heb ik diverse boeken hierover, maar juist door het boek ‘Belazeriet of Niet?’, weet ik waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw mineraal. Het heeft mij enorm verbaast hoeveel belazeriet op de markt is en ook hoeveel giftige stenen er zijn. Dit heb ik nooit geweten en daarom ben ik heel blij dat ik het boek heb aangeschaft. Ook andere mensen die stenen verzamelen raad ik het boek aan omdat het heel leerzaam is

Désirée Snoek

Boek: Belazeriet of NIet?

Wel het boek is goed leesbaar en uitgebreid en duidelijke foto’s.

Dirk Piet de Graaf

Boek: Belazeriet of NIet?

Super informatief en leerzaam boek. Ik heb het boek aan verschillende mensen aanbevolen. Ook hebben een aantal mensen het boek als kerstattentie ontvangen!

Anita Niezen

Boek: Belazeriet of NIet?

“Belazeriet of niet” was en is een veel besproken en voorgelezen boek in mijn winkel.
Onze klanten smullen van de soms verrassende ontdekkingen die Rolf heeft gedaan n.a.v zijn onderzoek naar veel misstanden in de mineralen en edelstenen wereld. Wanneer Ik zelf even de weg kwijt ben in stenen land is het boek een handig en betrouwbaar
naslag werk. Goed leesbaar en kort en bondig beschreven!
Mijn klanten en ik verheugen ons op een eventueel vervolg.

Sarah van Noorwegen

The Dutch Crystal Company, Boek: Belazeriet of NIet?

Ik heb me altijd verbaasd over het gemak waarmee een bepaalde handel fantastische namen geeft aan mineralen en stenen; een vlag dat de lading vaak niet dekt. Bovendien wordt er geknoeid met verhitten en bestralen. Omdat mijn kennis ook maar beperkt is, ben ik steeds wat voorzichtig in aankopen. Dit boek is een geweldige aanwinst. Dat verdient een tweede druk! Succes ermee.

Giel Helmers

Boek: Belazeriet of NIet?

Prima boek die mijn ervaringen goed onderschrijft. Ben hierdoor nog beter gaan kijken naar ons eigen assortiment en heb hier en daar wat zaken aangepast.

Bert Schalker

Boek: Belazeriet of NIet?