Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Vulkanen in de zee, geologie en vulkanisme van Hawaii

13 november @ 21:00 - 23:00

Lezing Vulkanen in de zee
Voor GEA-ZON geef ik op maandagavond 13 november 2023 in Sittard een lezing over mijn reis naar Hawaii.
Voor leden van GEA en NGV is de deelname aan de kringavonden gratis, niet-leden betalen een geringe vergoeding. Wil je als niet-lid de lezing bijwonen neem dan contact op met het secretariaat: j.feijen@hotmail.com

Vulkanen in de zee: geologie en vulkanisme van Hawaï

Tijdens deze lezing neemt Rolf Egberink je aan de hand van schitterende beelden mee op een indrukwekkende reis over de eilandengroep Hawaii. In 22 dagen bezochten we 4 van de 8 grotere eilanden, uiteraard gericht op (actief) vulkanisme, maar ook boordevol natuur.
We bezoeken Kauai, met zijn Na Pali Coast en Waimea Canyon en gaan naar Oahu, met Diamond Head Crater, maar ook Honolulu en Waikiki Beach. Vervolgens Maui met haar prachtige stranden en uiteraard de Haleakala ‘krater’. Tot slot mag natuurlijk Big Island niet ontbreken met de grootste en meest actieve vulkanen van de wereld, Mauna Loa en Kilauea in Hawaï Volcanoes National Park. Aan de hand van het sterk wisselende landschap van de bezochte eilanden wandelen we door de geologische tijd en staan stil bij het ontstaan van deze indrukwekkende vulkanen in de zee… a trip to paradise!
Uiteraard wordt de lezing ondersteund met kaarten en zelf meegebrachte stenen die je voor en na de lezing of in de pauze kan bekijken.
Ben je ook geïnteresseerd in een (online) lezing of workshop voor jouw vereniging of groep geïnteresseerden? Kijk dan op mijn website voor een overzicht van beschikbare lezingen of neem contact met mij op.

Gegevens

Datum:
13 november
Tijd:
21:00 - 23:00

Locatie

DAC Het Karwei
Kastelenweg 1-3
Sittard, Limburg 6136 BK Nederland
+ Google Maps