Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing IJsland, land van vuur en ijs (Voor GEA Kring West Brabant)

1 november @ 20:15 - 23:00

Geologische reis naar IJsland

Voor GEA Kring West Brabant geef ik op woensdagavond 1 november 2023 in Breda een lezing over mijn geologische reis naar IJsland.

  • Voor leden van GEA is de deelname aan de kringavonden gratis.
  • Externe toehoorders zijn welkom na aanmelden bij het secretariaat van GEA kring West Brabant: john.bastiaansen@gmail.com.

Er is beperkt ruimte.

IJsland: land van vuur en ijs

In de zomer van 2021 reden we met een kleine camper in 4 weken 4.300 km en liepen we ruim 300.000 stappen om alle hoeken van IJsland te bekijken. Wat een indrukwekkend eiland!
Uiteraard komen de bekende highlights van de Golden Circle in het zuiden voorbij, maar we komen ook langs het schiereiland Snaefellsnes, de afgelegen Westfjorden, Akureyri en Myvatn in het noorden, Seydisfjordur en de Oostfjorden in het oosten en de gletsjers, watervallen en gletsjermeren in het zuiden. Kers op de taart is uiteraard de actieve eruptie van de Fagradalsfjall vulkaan!

Een reisverhaal vol met ruige natuur, ijs, watervallen, vulkanen en hete bronnen en uiteraard de daar gevonden gesteenten en mineralen.

Ben je ook geïnteresseerd in een (online) lezing of workshop voor jouw vereniging of groep geïnteresseerden? Kijk dan op mijn website voor een overzicht van beschikbare lezingen of neem contact met mij op.

Gegevens

Datum:
1 november
Tijd:
20:15 - 23:00

Locatie

Boerderij Wolfslaar
Wolfslaardreef 95
Breda, Noord Brabant 4834 SN Nederland
+ Google Maps