Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online Masterclass – Groeivormen van Kwarts

7 december @ 21:00 - 22:00

€20,00
Groeivormen van Kwarts

Kwarts is een veel voorkomend mineraal met enorm veel varianten en groeivormen.

Het bekendst zijn de zeskantige zuiltjes met punt erop, maar heb je ook weleens gehoord van een Tessin habitus of Artisjokken-kwarts?

Tijdens deze 1 uur durende online Masterclass via Zoom gaan we samen de diepte in!
Ik geef uitleg over de basis kristalvormen van kwarts met hun meest voorkomende uiterlijke verschijningsvormen (habitus). Daarnaast komen allerlei typische groeivormen aan bod,
zoals vensterkwarts en scepters, gesplitste groei (bijv. kaars-kwarts), epitaxie (bijv. cactus- kwarts), gwindel groei, Faden-kwarts, tweelinggroei enzovoort.
Ik laat zien hoe je deze vormen kan herkennen en geef meer achtergrond over het ontstaan ervan. Uiteraard laat ik ook mooie voorbeelden zien uit mijn eigen collectie en is er ruimte voor vragen. Verruim je kennis en laat je inspireren tijdens deze online Masterclass!

Na aanmelding, door middel van het aanschaffen van een ticket via https://stapelvanstenen.nl/event/groeivormen-van-kwarts/, ontvang je automatisch een mail met link voor de Zoom-bijeenkomst.

PS: Voor deze Masterclass is enige basiskennis van kristalgroei en van het mineraal kwarts aanbevolen.

(Klik hieronder op het + symbool om een ticket te selecteren)

Gegevens

Datum:
7 december
Tijd:
21:00 - 22:00
Kosten:
€20,00

Locatie

Online

Organisator

Rolf Egberink

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Online Masterclass - Groeivormen van Kwarts 071223
20,00
Onbeperkt