Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Belazeriet of niet? (GEA Drenthe)

15 december @ 21:00 - 23:00

Belazeriet of niet Lezing

Belazeriet of niet?

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. Ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Inmiddels is het een behoorlijke chaos geworden op het gebied van naamgeving in de wereld van edelstenen en mineralen. Bovendien is het vaak onduidelijk om wat voor steen het nu precies gaat. En is het dan Belazeriet of niet?
In deze lezing worden vele synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen en mineralen besproken. Hierbij wordt informatie gegeven over de wetenschappelijke naamgeving en of er sprake is van natuurlijk of niet-natuurlijk materiaal. Ook worden tips besproken om Belazeriet te herkennen.

Voor- en na de lezing en tijdens de pauze is er gelegenheid om voorbeelden van Belazeriet te bekijken en het boek aan te schaffen en/of te laten signeren.

Heb je zelf een mooi voorbeeld van een Belazeriet of twijfel je over een bepaald stuk? Neem het mee om te laten zien!

De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

Gegevens

Datum:
15 december
Tijd:
21:00 - 23:00

Locatie

Hunebedcentrum Borger
Bronnegerstraat 12
Borger, Drenthe 9531 TG Nederland
+ Google Maps