17-9: Lezing ‘Belazeriet of niet?’ voor Het Kristal Groningen

lezing belazeriet groningen

Op dinsdag 17 september 2024 geef ik voor geologische vereniging ‘Het Kristal’ in Groningen een lezing over mijn boek ‘Belazeriet of niet?’.

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. Ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Het is vaak onduidelijk om wat voor steen het geologisch dan precies gaat. In deze lezing komen allerlei verschillende voorbeelden voorbij en krijgt u tips om Belazeriet te herkennen.

Voor- en na de lezing en tijdens de pauze is er gelegenheid om voorbeelden van Belazeriet te bekijken en het boek ‘Belazeriet of niet?’ aan te schaffen. Heeft u zelf een mooi voorbeeld van een Belazeriet of twijfelt u over een bepaalde steen? Neem het mee om te laten zien!

De lezing vindt plaats in de Kristalkelder aan de Javalaan 100 / 110 te Groningen.
Inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur, er is dan gelegenheid om alvast een (gratis) kopje koffie of thee te drinken. Lezingen beginnen om 20.00 uur precies. Verzoek is tijdig aanwezig te zijn. Het streven is de lezingen uiterlijk om 22.00 uur te beëindigen.

Ook niet-leden zijn van harte welkom op de lezingen, maar worden verzocht zich vooraf aan te melden op info@kristalgroningen.nl, dit in verband met het beperkte aantal zitplaatsen.

Op het tijdstip van de lezingen is er geen betaald parkeren in de buurt.

Spreker

Rolf Egberink

Docent, auteur, 40 jaar verzamelaar van mineralen en edelstenen, eigenaar Stapel van Stenen

  • Datum : 17 september 2024
  • Tijd : 20:00 - 22:00 (Europe/Amsterdam)
  • Locatie : Javalaan 100-110, Groningen, Nederland

Verwante gebeurtenissen